גרנולה ביתית

מאת יסמין כהן

תמיד הערצתי את הבנות שהיו מגיעות ללימודים עם גרנולה ביתית מלאה בניחוחות של וניל, פקאנים ומה לא... הסתכלתי בהערצה ואמרתי לעצמי איזה כיף זה להכין לעצמך את כל הטוב הזה, ממש ארוחת בוקר של מלכים!  לבסוף שאלתי את חברתי במה כרוך כל הדבר והיא חייכה וצחקה אליי...

האמת שזה נורא פשוט היא אמרה, ואני כבר הייתי בסרט הזה של הפשוט, ובסוף כל הבית נשרף לי, אבל החלטתי בכל זאת לנסות, מה יש להפסיד....

הגעתי הביתה לאחר שרכשתי את המצרכים המגרים לגרנולה שלי ממש פה ליד הבית בסופר , וניגשתי למלאכה...ותנחשו מה?....זה באמת הכי הכי פשוט בעולם, ואני מבטיחה לכם שזה פשוט גם למאותגרי בישול ואפיה כמוני. הייתי כל כך גאה בגרנולה שלי והתענגתי על כל ביס למחרת בעבודה!

מאז אני כל הזמן מכינה לנו מנה של גרנולה שמחזיקה למלא זמן וכולנו בבית מתענגים עליה לארוחת הבוקר שלנו, או סתם כנשנוש בריא בערב....

יש מלא מתכונים , אני אתן לכם את שלי, אפשר לשחק עם כל המרכיבים בהתאם לטעם האישי.

מצרכים:

4 כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט לדייסה)

2 כוסות אגוזים לא קלויים, קצוצים גס או שבורים ביד ( שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל, מקדמיה או תערובת שלהם)

1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה, דלעת או תערובת שלהם)

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום ( לא חייב)

1/4 כוס דבש, מייפל או סילאן תמרים

1/2 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל, או 1/4 כפית קינמון טחון

כוס וחצי פירות יבשים ( צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, קוקוס, חמוציות, דובדבנים, בננות, תאנים). אם הפירות גדולים קוצצים אותם.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את שיבולת השועל עם תערובת האגוזים והזרעים.
  2. בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את החמאה עם הסוכר, הדבש והמלח, מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והוניל. שופכים על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים הכל יחד היטב.
  4. מרפדים את תבנית תנור האפייה בניר אפייה או ברדיד אלומניום ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה.
  5. קולים בחום של 170 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (בערך 40 דקות) כל תנור קצת שונה אז תהיו ליד בפעם הראשונה ושימו לב לצבע התערובת. במשך הקלייה חשוב לערבב מדי פעם כדי להבטיח קלייה אחידה. בשלב הזה חשוב לשים לב, שיבולת השועל נשרפת בקלות מאוד, תהיו ערניים ושימו לב ברגע שהתעורבת זהובה כבו את התנור זה מוכן!
  6. מוציאים מהתנור ומצצנים לגמרי. תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים, כדי שהתערובת תשאר בתפזורת.
  7. שהתערובת קרה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. שומרים בקופסאות סגורות ומגישים עם חלב, יוגורט עיזים, מיץ תפוזים, שמנת, גלידה או פירות טריים חתוכים.

בתאבון!!!!!!!!!!!

 

הרשמה לעדכונים מהאתר

הרשמו לרשימת הדיוור של פיקפיק ותקבלו
עדכונים מאיתנו למייל ולפייסבוק שלכם. >>

יעוץ אישי

יש לכם שאלות? רוצים לקבל ייעוץ אישי?
מלאו את פרטיכם ונשמח לעזור לכם. >>
כל הזכויות שמורות לפיקפיק 2010 | תקנון ותנאי שימוש
נבנה ע"י כתום