לחמניות שיפון וכוסמין עם קריצת פשתן
המצרכים הדרושים להכנת 25 לחמניות
חצי קילו קמח כוסמין
חצי קילו קמח שיפון
כוס קווקר
ביצה אורגנית
כוס שמן זית או 100 גרם חמאת גיי(חמאה טהורה )
2 כפות שמרים יבשים
2-3 כוסות מים חמימים לפי הצורך
כפית מלח גס אפור
כף סירופ אגבה
מלח גס אפור
שלוש כפות פשתן
חצי כוס צימוקים
שומשום מלא שחור
אופן ההכנה:
מערבבים את הרטובים תחילה ומוסיפים בהדרגה את הקמח ,שופכים בהדרגה את המיים רצוי שיהיו חמימים, לשים את הבצק למשך 10 דקות עד שהבצק רך אך לא דביק.
מניחים בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק בכדי למנוע התייבשות, מניחים לתפוח עד שמכפיל את עצמו בערך כשעה וחצי.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל 25 חלקים, לשים כל כדור ,מניחים בתבנית מעל נייר אפייה להתפחה שנייה .
מחממים תנור לחום של 190 מעלות,
מפזרים מעל כל לחמנייה שומשום ומלח גס אפור , ואופים למשך 20 דקות
אביטל סבג - שפית של בריאות