מרק תירס
המצרכים הדרושים לכמות של 6-8 איש
1 חב' תירס קפוא סנפרוסט לא מקופסת שימורים!!
4 בצלים בינונים
5-6 שיני שום
2-3 כפות קווקר
2-3 כפות רוטב סויה לימה אורגני
כף שמן זית
ליטר וחצי מים
קורט פלפל שחור
כף פשתן טחון
כף שקדים טחונים
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל לחתיכות גדולות ומאדים בשמן בתוך הסיר המיועד לבישול המרק,
לאחר האידוי וההשחמה הקלה מוסיפים את גרגירי התירס והשום לסיר
ממלאים את הסיר במים עד 3/4 הסיר להביא לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, ומוסיפים את הקווקר והפטרוזיליה
ולבשל כשעה וחצי .
מוסיפים את רוטב סויה אפשר להשתמש בממרח מיסו במקום רוטב סויה (2 כפות לערבב בכוס מים ולהוסיף בסוף הבישול).
להעביר את התערובת בבלנדר או בכל מכשיר אחר דומה שבנמצא, עד שהמרק נטחן היטב ומקבל את הסמיכות הרצויה.
בהגשה לפזר את הפשתן ושקדים
אביטל סבג - שפית של בריאות