סלט חומוס

גם אתם יכולים להיות שפים בתחום החומוס, סלט חומוס הוא  דבר קל ביותר להכנה , יש לשים לב כי הוא לא נשאר לאורך זמן , עדיף להכין כמות קטנה כל יומיים כי אחרת מתקלקל.

חשוב  ביותר להכין את החומוס בדרך שרשמתי בכדי לקבל תוצאות טובות.

המצרכים הדרושים:

500 גרם חומוס יבש ואם אין זמן אפשר חומוס מבושל קפוא
200-400 גרם טחינה גולמית
2-3 לימונים
כף כמון
2 כפות שמן זית
כפית מלח
4 -6 שיני שום
מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

המרקם של החומוס נקבע לפי משך טחינתו, הסמיכות הרצוייה תקבע לפי הוספת הנוזלים לחומוס , הטעם ישתנה בהתאם לסוג הטחינה שנוסיף וגם הכמות.

משרים את החומוס כיממה , שוטפים הייטב  את החומוס ומבשלים רצוי בסייר לחץ למשך שעה ויותר, בסיר רגיל יש לקחת בחשבון זמן נוסף, להעביר את החומוסים ללא הנוזלים למעבד מזון- מג'ימיקס לטחינתו, ובהדרגה מוספים טחינה גולמית, מיץ מלימון, מלח, כמון, שמן זית.

טוחנים כרבע שעה ובודקים מדי פעם עם הגענו למרקם ולטעם הרצוי.
בהגשה ניתן לפזר פפריקה , זעתר ושמן זית.

אביטל סבג - שפית של בריאות

הרשמה לעדכונים מהאתר

הרשמו לרשימת הדיוור של פיקפיק ותקבלו
עדכונים מאיתנו למייל ולפייסבוק שלכם. >>

יעוץ אישי

יש לכם שאלות? רוצים לקבל ייעוץ אישי?
מלאו את פרטיכם ונשמח לעזור לכם. >>
כל הזכויות שמורות לפיקפיק 2010 | תקנון ותנאי שימוש
נבנה ע"י כתום