סלט חומוס
גם אתם יכולים להיות שפים בתחום החומוס, סלט חומוס הוא דבר קל ביותר להכנה , יש לשים לב כי הוא לא נשאר לאורך זמן , עדיף להכין כמות קטנה כל יומיים כי אחרת מתקלקל.
חשוב ביותר להכין את החומוס בדרך שרשמתי בכדי לקבל תוצאות טובות.
המצרכים הדרושים:
500 גרם חומוס יבש ואם אין זמן אפשר חומוס מבושל קפוא
200-400 גרם טחינה גולמית
2-3 לימונים
כף כמון
2 כפות שמן זית
כפית מלח
4 -6 שיני שום
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
המרקם של החומוס נקבע לפי משך טחינתו, הסמיכות הרצוייה תקבע לפי הוספת הנוזלים לחומוס , הטעם ישתנה בהתאם לסוג הטחינה שנוסיף וגם הכמות.
משרים את החומוס כיממה , שוטפים הייטב את החומוס ומבשלים רצוי בסייר לחץ למשך שעה ויותר, בסיר רגיל יש לקחת בחשבון זמן נוסף, להעביר את החומוסים ללא הנוזלים למעבד מזון- מג'ימיקס לטחינתו, ובהדרגה מוספים טחינה גולמית, מיץ מלימון, מלח, כמון, שמן זית.
טוחנים כרבע שעה ובודקים מדי פעם עם הגענו למרקם ולטעם הרצוי.
בהגשה ניתן לפזר פפריקה , זעתר ושמן זית.
אביטל סבג - שפית של בריאות