מחית עדשים כתומים ובטטות בניחוח ג'ינג'ר
המצרכים הדרושים
חצי קילו עדשים כתומים
2 בטטות
בצל גדול
3 שיני שום
כפית כורכום
כפית מלח גס אפור
רבע כפית קינמון
2 כפות רוטב סויה
2 כוסות מים
אופן ההכנה
להשרות למשך רבע שעה את העדשים במים ולסנן היטב , קוצצים את הבצל והשום ומקפיצים בסיר עם כף שמן זית, את הבטטות קוצצים לקוביות ומוסיפים לבצל לאחר שמזהיב למשך מספר דקות,
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, מוסיפים מים ומבשלים למשך 20 דקות.
לפני סוף הבישול יוצקים את רוטב הסויה.
אביטל סבג - שפית של בריאות