הדרקון הירוק

ניקוי מתרופות ורגשות ואיזון הכבד

השם- הצבע הירוק הוא הצבע של אלמנט העץ והכבד. האלמנט של גיל הילדות. תנועה, גדילה, פריצה והתחדשות. הכבד מנקז ומנקה רגשות וחומרי לוואי של תרופות וחומרים. שולט על מערכת ההתקפה וההגנה של בגוף מפתוגנים מבית ומחוץ. הדרקון הירוק – שומר הממלכה


מטרות הטיפול הצמחי המוצע בפורמולה –


פעילות אנטי דלקתית ומנקזת על תאי הכבד
חסימה אנרגטית הנגרמת עקב הצטברות פתוגנים בכבד ובכיס המרה
הגברת הפרשת מרה בכבד ובכיס המרה
פעילות אנטי בקטריאלית, אנטי ויראלית ואנטי פרזיטית ישירה
הגברה של תהליכי עיכול וספיגה במערכת העיכול
תמיכה וחיזוק בפעילות מערכת החיסון
חולשה בתהליכי עיכול וספיגה
חלושה חיסונית המלווה במחלות זיהומיות כרוניות (כולל מחלות אקוטיות חוזרות) של דרכי הנשימה
תיאבון ירוד
גזים, נפיחויות וקשיי עיכול וספיגה (כולל חסרים תזונתיים)

מה בפורמולה ?

שם הצמח

5 סמ"ק מיצוי מכיל:

בופלרום (Bupleurum falcatum)

350 mg

קערורית סינית (Scutelaria baicalensis)

250 mg

כורכום (Curcuma longa)

375 mg

אכינצאה (Echinacea ang. Radix)

250 mg

שוש קרח (Glycyrrhiza glabra)

750 mg

שן ארי (Taraxacum off.)

250 mg


הצמחים

בופלרום (Bupleurum falcatum) אדפטוגן, הממריץ מרה, מחזק מערכת חיסון, נוגד דלקת, הרגעת מערכת עצבים, הזרמת דם ולימפה.

סקוטלריה סינית (scutelaria baic.) השימוש המסורתי של שורש הסקוטלריה ע"פ הרפואה הסינית היה לטיפול במחלות אקוטיות של מע' הנשימה והעיכול. בשנים האחרונות ישנם מחקרים רפואיים רבים, המתעדים את השפעתו על הפחתת התגובה האלרגית. בנוסף הצמח ידוע כיעיל בטיפול ללחץ דם והרגעה כללית.

ע"פ הראייה הסינית המסורתית, שני הצמחים הנ"ל שימשו במשך שנים לטיפול במחלות נשימה ועיכול שונות, הנושאות אופי וסימנים המוכרים לנו כיום כתגובות אלרגיות. עם התקדמות המחקר בנושא רפואת צמחים כיום, הולכת ומתבהרת יעילותם של צמחים אלו -  הן במיקוד וחיזוק מע' החיסון ומע' נוספות, והן בהפחתה ישירה של התגובה האלרגית.

כורכום curcuma longa

השורש משמש למטרות רפואיות הן ברפואה הסינית והן ברפואה ההודית מזה אלפי שנים, בייחוד כצמח אנטי דלקתי, למחלות כבד ועיכול, כמניע ומזרים דם (ע"פ הראייה הסינית) ועוד שימושים רבים נוספים. כהמשך לכך, מחקרים כיום מתמקדים בשימושים הרפואיים של הכורכום, בעיקר לגבי המרכיב העיקרי curcumin. מחקרים מוקדמים הראו כי הכורכום תורם להגברה של ייצור והפרשת מרה בכבד.[i] הכורכום תורם להגנה וחידוש של רקמות כבד פגועות - במחקר נבדקה יעילותם של מספר חומרים בצמח להגנה כנגד החומר carbon tetrachloride הפוגע בתפקודי הכבד hepatotoxicity)).[ii]
לכרורכום  תכונות אנטי חמצוניות אשר הוכחו כמונעות חמצון של מולקולות שומןlipid peroxidation[iii], ומסייעות בטיפול הכולל להורדת רמות גבוהות של שומנים בדם ומניעת פלאק טרשתי.
הכורכום נמצא יעיל בטיפול להורדת רמות של LDL וטריגליצרידים[iv], וכן תורם להעלאת רמות של HDL[v]. השימוש בכורכום יעיל במיצוי אלכוהולי וכן בכמוסות של אקסטרקטים יבשים סטנדרטיים, וכמובן, כתבלין המוסף למזון באופן יומיומי, למניעה של מחלות לב וטרשת עורקים והגנה על הכבד.

שוש קרח  (Glycyrrhiza glabra) (ליקוריץ') הוא צמח הגדל גם בארץ ישראל  ונודע בפעילותו המחזקת והאנטי דלקתית, בעיקר בשל החומר הפעיל שבו , גליצריזין וחומרים אחרים, המשמשים ברפואה למטרות שונות. הצמח נחשב כמחזק כללי ומשפר תפקוד מע' החיסון וכן כצמח קלאסי לטיפול בשיעול יבש - זאת בשל מבנה החומרים הפעילים שבו. הצמח עוזר בכיוח ובריכוך ריריות מע' הנשימה וכן נחשב כאנטי דלקתי ומפחית רמות גירוי בסימפונות.

שן ארי (Taraxacum off. Radix) הוא צמח נפוץ שמקורו באסיה הגדל גם באירופה ובישראל. הצמח גורם להפרשה מוגברת של חומצת קיבה ומיצי מרה בכבד ובכך תורם לשיפור כללי של תהליכי עיכול וספיגה לאורך צינור העיכול. צמח חשוב לטיפול במחלות כבד, לשיפור תפקודי כבד ובמקרים של עיכול לא תקין ועצירות.

שורש אכינצאה (Echinacea ang. radix) מקורו של הצמח בצפון אמריקה, שם הוא היה בשימוש נרחב ע"י האינדיאנים המקומיים, למניעה וריפוי של מגוון מחלות וזיהומים. אכיניציאה הוא מהצמחים הנחקרים ביותר בעולם כיום, בעקבות השפעתו על מע' החיסון בגוף. הצמח מעצים את האפקט הכללי של מע' החיסון ע"י הגברת פעילותם של התאים הפגוציטים (התאים הבולעים את החיידקים), כקו הגנה ראשון של מע' החיסון. כמו כן, השורש מגביר הנעה של זרימה לימפטית וזרימת דם, החיוניות לתפקוד המע' החיסונית. השורש נמצא יעיל כנגד מגוון נרחב ביותר של וירוסים וחיידקים, כמחזק אפקטיבי של מע' החיסון והתגובה החיסונית וכן כמפחית תהליכים דלקתיים בגוף.

הערה חשובה: המידע בעלון זה אינו רפואי ואינו התוויתי. אין בו בכדי להוות המלצה לטיפול מכל סוג שהוא. המידע לצורכי
                     לימוד לבד. יש להיוועץ ברופא / מטפל לפני השימוש בתוספי תזונה / מזון מכל סוג שהוא.


[i] Grabe, F: Arch Exp Path Pharmacol 176, 673 (1935)

[ii] Kiso, Y. et al: Planta med 49, 185 (1983)

[iii] Sharma, O.P: Biochem Pharmacol 25, 1811 (1976)

[iv] Chang, H. P.P: Pharmacology and Applications of Chinese Materia Medica, Vol 2, World Scientific Publishing Co, Singapore (1987)

[v] Dixit, V.P. et al: Ind J Phys Pharmacol 32, 5199 (1988)  

הרשמה לעדכונים מהאתר

הרשמו לרשימת הדיוור של פיקפיק ותקבלו
עדכונים מאיתנו למייל ולפייסבוק שלכם. >>

יעוץ אישי

יש לכם שאלות? רוצים לקבל ייעוץ אישי?
מלאו את פרטיכם ונשמח לעזור לכם. >>
כל הזכויות שמורות לפיקפיק 2010 | תקנון ותנאי שימוש
נבנה ע"י כתום